Kostvejledning

Kostvejledning og kosten som medicin

Med min kompetence som kostvejleder via min 2 årige uddannelse fra kostakademiet, vejleder jeg mine klienter til et sundere helbred via kostændringer. Dette ud fra min viden og erfaring om, at du med succes kan forebygge og behandle med kosten. Jeg undres og foruroliges over at vi i dag konstant anbefales symptombehandling fremfor hjælp til at vurdere problematikkerne i en større helhed og samspil. Lad os i stedet dykke ned og tage fat hvor problemet i første omgang har sit udspring. Og hos os danskere ofte omkring vores kost og livsstil. Til denne livsstilsændring er jeg den rette til at hjælpe dig på vej til et sundere helbred.

Jeg beskæftiger mig med mange forskellige udfordringer og problematikker hos mine klienter så som:

  • Livsstilssygdomme (fx sukkersyge, forhøjet kolesterol og blodtryk)
  • Allergier
  • Hudproblemer
  • Fordøjelsesproblemer
  • Smerter
  • Dårlig søvn og stress
  • Ønske om graviditet, kosten under graviditeten og afhjælpning af graviditetsgener. Kosten under barsel og som ammende.

Disse kunne være udfordringer som måske du nikker genkendende til, hvor jeg vil kunne hjælpe dig via kosten. Jeg vil med udgangspunkt i din nuværende kost, kigge på hvor det kunne være hensigtsmæssigt at lave ændringer. Du vil få hjælp til fokus på bestemte fødevarer og hvilke du med fordel kan begrænse og evt. helt undlade. Ofte vil disse ændringer ud over en bedring i dine symptomer, også give et vægttab som bonus.

Forskellige kostændringer vil kunne hjælpe dig så som mindre sukker og fastfood og mere fokus på farverige fødevarer med gode antioxidanter. For nogle også mere let optagelige proteiner og gode fedtstoffer. Enkelte kan også have gavn af mælke- eller glutenfri kost. Hvad end vi finder frem til vil kunne gavne dig, vil du hjemme hos dig selv føle dig tryg i dine valg ud fra min vejledning. Og ellers er jeg blot et telefonopkald væk.

Jeg arbejder sjældent med helt specifikke kostplaner, da dette ofte låser mine klienter meget i et billede af hvad kun tilladt. I stedet vil jeg hjælpe dig til at finde frem til løsninger, ud fra hvad du kan lide og giver mening i din økonomi og hverdag. Jeg vil også i min vejledning forholde mig til mulige kosttilskud der kunne hjælpe dig i mål.

Henvender du dig til mig med ønsket om hjælp til bedring af specifikke problematikker i kroppen. Så er det vigtigt for mig at pointere at ting tager tid og tålmodighed er en dyd. Du vil sikkert være i en situation hvor du har brugt måske årtier på at nå til hvor du er i dag. Og dette ikke kun igennem kosten, men også med alt hvad der ellers gør dig til den du er. Dit arbejde, din søvn, dine vaner og meget mere. Derfor vejleder jeg ud fra billedet af dig som et helt menneske med hvad du har med dig i rygsækken, og jeg hjælper dig med de ændringer du først finder realistisk at tage fat i. Et skridt af gangen, med motivation og troen på dig selv.

Kontakt
Adresse

Sund i Vest
v. Tina Risbjerg
Birkmosevej 7
6920 Videbæk

CVR 35259740

Følg Sund i Vest